Okavango NP - Kloppend hart van Afrika

Gaan!

Beste tijd
Regenseizoen
Het regenseizoen duurt van januari tot en met maart. De meeste jonge dieren worden geboren tussen november en maart, dus ook in het regenseizoen. De vegetatie is dan groen en bevat veel jonge bladeren die als voedsel dienen. Probleem is wel dat door de dichte vegetatie de dieren moeilijker te zien zijn.

Droge seizoen
In de koudere maanden (mei tot november) zijn de meeste struiken kaal en trekken de dieren vaker naar het water. Waardoor je soms ongekende hoeveelheden dieren op je netvlies krijgt te zien. De maanden juli en augustus vormen het hoogseizoen en het is hier dan erg druk met toeristen.


Let op!
De Okavango is malariagebied. Zorg dus dat je goed voorbereid bent door vooraf naar een arts te zijn geweest.

In de Okavango-delta zijn de afgelopen tien jaar diverse ongelukken met wilde dieren gebeurd. In 2003 overleed een vrouw toen ze eerst door een nijlpaard werd overlopen en vervolgens door het dier in haar borst werd gebeten. In datzelfde jaar werd een gids aangevallen in haar bootje. Zij kwam er van af met zware bijtwonden in haar enkel. Het geeft maar aan dat dit stukje natuur nog steeds erg wild is en dieren onverwacht gedrag kunnen vertonen. Luister dus altijd naar een gids en probeer altijd tientallen meters afstand te houden.


Hoe kom ik er?
Maun is de dichtstbijzijnde stad in Botswana en ligt slechts twee uur rijden van de delta. Veel toeristen huren een auto (liefst vierwiel aangedreven) en verkennen het gebied zelf. Wie diep de delta in wil kan het beste een klein vliegtuigje nemen. En bijvoorbeeld een lodge excursies maken. Ook staat de Okavango bij talloze rondreizen door Zuidelijk Afrika op het programma.

Okavango NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Okavango NP - Kloppend hart van Afrika

Okavango NP - Kloppend hart van Afrika

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Laat je rondvaren in een mokoro. Zoek leeuwen die op volwassen olifanten jagen. Spot de Big Five. En ontmoet de San.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.