Caïro en Gizeh - Symbool voor de Oudheid

Gaan!

Beste tijd
November tot en met maart zijn de koelere maanden, waardoor het weer prettiger is dan in de zomer. Let op: in de maanden december, januari en februari kan het dan fris zijn. Wie lekker weer wil kan het beste kiezen voor een trip in april of mei. Van juli tot en met september is het hier erg warm en drukkend.

Let op!
Bij veel toeristenattracties wordt je aangesproken door handelaren, kamelendrijvers en iedereen die wel een handeltje heeft. Wees resoluut en ga geen discussie aan als je niets wilt kopen. De prijzen bij de piramiden zijn hoger dan bij de bazaar, maar op beide plekken zijn koopjes te krijgen als je goed onderhandelt. Onderhandel bij elke transactie stevig over de prijs.


Maak je geen zorgen over de winst van de ondernemer; de prijzen zijn bewust al met zo'n 80 tot 100 procent verhoogd. Wat dus inhoudt dat je het meestal voor de helft (of iets meer of minder) kunt kopen. Wees er ook zeker van dat ze wel al je gekochte goederen ook echt inpakken. En aan je meegeven.

Bij de piramiden is het erg stoffig door het fijne zand van de woestijn. Wat dodelijk is voor foto- en videocamera's. Bescherm je spullen daarom goed.

De smog in Caïro is extreem. Een dag in deze stad is gelijk aan het roken van zo'n 40 sigaretten. Iets wat al snel op je keel slaat. Drink genoeg water uit flessen en kies bij voorkeur een hotel uit met een goed luchtventilatiesysteem.De afstanden (en de dagelijkse files) maken het lastig om een goede locatie voor een hotel te kiezen. Zeker ook omdat de twee absolute juwelen ver uit elkaar liggen.

De Piramiden van Gizeh liggen in het westelijke deel, terwijl het Egyptisch Museum in het centrum ligt. Veel toeristen kiezen een hotel in de buurt van de piramiden en maken excursies de stad in.

Hoe kom ik er?
Vanuit Nederland zijn talloze directe vluchten naar Caïro te vinden.

Verder lezen:

Caïro en Gizeh op de kaart

Meer over deze droomplek

Caïro en Gizeh - Symbool voor de Oudheid

Caïro en Gizeh - Symbool voor de Oudheid

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de zon ondergaan bij de Sfinx en de piramiden. Verken het onbekende achterland. Verdrink in het Egyptisch Museum. Struin naar koopjes op de bazaar.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.