Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Beschermd & Onderzoek

Hieronder zie je de belangrijkste onderzoeken uit het verleden en het heden. En het voortdurende gevecht tegen de wind en regen.

Universiteit van Leiden

Ook Nederland speelt een rol in het onderzoek hier. Onderzoekers van de Universiteit van Leiden werken al sinds 1972 aan een database van teksten (op papyrus en stukken steen) die zijn gevonden bij de ruïnes van Deir el-Medina. In deze oude stad woonden en werkten meer dan drieduizend jaar geleden de arbeiders die de Vallei der Koningen bouwden en onderhielden.

Erosie

De Tempel van Karnak heeft een grote zuilenhal, waar diverse farao’s aan hebben gebouwd. Pas in 1990 werd een groot onderzoek opgestart naar de hal waar rijen zuilen van 16 tot 24 meter staan. Het doel van het project is vooral de zuilen te conserveren, want het grondwater bijt in het steen. Dit zorgt voor grootschalige erosie.

Valley of the Kings Foundation

Vanuit diverse landen helpen wetenschappers, maar ook vrijwilligers om Egypte's cultuurrijke gebieden te beschermen. Met veel steun voor de beroemde Vallei der Koningen. Niet alleen met geld, maar ook met menskracht. Lag de focus vroeger vooral op ontdekking, tegenwoordig ligt deze veel meer op conservatie. Toerisme heeft een grote impact, maar zorgt ook voor geld om de monumenten voor verdere teloorgang te beschermen. Maar hoe vind je de balans tussen beiden?

In kaart brengen van de Vallei der Koningen

Al meer dan een eeuw proberen onderzoekers uit de gehele wereld de mysteries van de Egyptenaren te ontrafelen. Talloze opgravingen zijn al gedaan, maar de meeste onderzoekers zijn er van overtuigd dat er nog veel meer onder het zand verborgen ligt. Bij de Vallei der Koningen is een groot project bezig om elke centimeter van het gebied in kaart te brengen. En om de diverse vondsten te categoriseren en in een tijdlijn te plaatsen. Bij het onderzoek zijn al diverse nieuwe vondsten gedaan.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zweef over het Egyptische Rijk in een luchtballon. Voel je klein in de Vallei der Koningen. Ontdek Karnak. En neem op je gemak een Nijlcruise.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.