Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Doen!

Luxor is een plek waar je al snel tijd te kort komt. Zeker als je vast zit aan een reisschema. Daarom hieronder de beste tips om dit gebied te bereizen.

12. Maak een Nijlcruise

Luxor is het vertrekpunt voor de beroemde Nijlcruise naar Aswan.
Corno van den Berg

Het is overbekend en erg toeristisch, maar je moet op één van de meest beroemde rivieren ter wereld hebben gevaren. Zeker omdat de Nijl ook voor de Oude Egyptenaren de belangrijkste waterweg was. En het zicht op de diverse monumenten en opgravingen is vanaf het water extra bijzonder. Tegenwoordig is de keuze aan boottochten bij Luxor groot. Je kunt een uur het water op, maar je kunt ook in meerdere dagen naar Aswan cruisen (en als je wilt weer terug). Veel toeristen boeken dit al voor vertrek, maar het kan ook bij de diverse hotels en winkels in de stad. Let er wel op dat je bijvoorbeeld in Luxor wel de tijd hebt om zowel de oostelijke als de westelijke oever te bezoeken. Je bent hier al snel een dag kwijt, maar wie het echt goed wil zien meer.Deel

Meer over deze droomplek

Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zweef over het Egyptische Rijk in een luchtballon. Voel je klein in de Vallei der Koningen. Ontdek Karnak. En neem op je gemak een Nijlcruise.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.