Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Doen!

Luxor is een plek waar je al snel tijd te kort komt. Zeker als je vast zit aan een reisschema. Daarom hieronder de beste tips om dit gebied te bereizen.

5. Vorm een compleet beeld van Toet

Hij is de beroemdste farao ooit. En ook al zijn de meeste schatten weg, een bezoek aan de grafkamer is de moeite waard. Want de sarcofaag van Toetanchamon (gemaakt van rood kwartsiet) staat er nog. Met daarin nog een sarcofaag, maar dan in de vorm van een mummie. Op de muren zijn talloze rijke decoraties. Daarop is onder meer te zien dat hij zich aandient bij Osiris, de heerser over het dodenrijk. Wie ook het Egyptisch Museum in Caïro heeft bezocht kan zich een beeld vormen over hoe het graf er ongeschonden uit moet hebben gezien. En die kan zich de verbazing van de rijkdom bij de ontdekkers voorstellen. Je moet hiervoor wel een extra kaartje kopen. En eigenlijk moet je dan ook nog naar Cairo, om alle bij zijn graf gevonden schatten te zien. Die in het Egyptisch Museum liggen.Deel

Meer over deze droomplek

Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zweef over het Egyptische Rijk in een luchtballon. Voel je klein in de Vallei der Koningen. Ontdek Karnak. En neem op je gemak een Nijlcruise.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.