Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Publiekstrekkers

Vallei der Koningen, Karnak, Kolossen van Memnon, Tempel van Luxor, Deir el-Bahri, enzovoort, enzovoort. Een ongekende lijst van monumenten.

1. Karnak Tempel (oostelijke oever)

latijn: Ipet-Isut
Een doorkijkje in de Tempel van Karnak.
Corno van den Berg

Karnak is zowel de naam voor een dorp als een wereldberoemde tempel. Met talloze records op haar naam. De tempel is met 1.500 bij 800 meter de grootste ter wereld, al hangt het er van af wat je onder een tempel verstaat. Karnak heeft ook de grootste zuilenhal ter wereld. Deze is gebouwd door Amenhotep III en Seti I, maar Ramses II maakte hem in de 13e eeuw voor Christus af. Hier staan 134 zuilen van zo’n 24 meter groot en 10 meter dik. Ook heeft de Tempel van Luxor de grootste obelisk van heel Egypte. Dit tempelcomplex is gemaakt ter ere van de oergod Amon, godin Moet en hun kind Chonsoe. Het tempelcomplex ligt 2.5 km ten noorden van de Tempel van Luxor. De tempel ligt zo'n 2,5 kilometer van Luxor in noordelijke richting.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zweef over het Egyptische Rijk in een luchtballon. Voel je klein in de Vallei der Koningen. Ontdek Karnak. En neem op je gemak een Nijlcruise.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.