Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Publiekstrekkers

Vallei der Koningen, Karnak, Kolossen van Memnon, Tempel van Luxor, Deir el-Bahri, enzovoort, enzovoort. Een ongekende lijst van monumenten.

12. Tempel van Luxor (oostelijke oever)

De beroemde voorzijde van de Tempel van Luxor.
Corno van den Berg

De Tempel van Luxor deed volgens wetenschappers vooral dienst voor feesten ter ere van hun goden. Amonhotep III regeerde  van 1390 - 1350 voor Chr. en begon met de bouw. Later bouwde zijn kleinzoon Toetanchamon een toegangshal met zeven zuilen. Ramses liet bij de ingang twee granieten beelden van zichzelf neerzetten. Deze zijn 16 meter hoog. Het gehele complex ligt midden in de stad Luxor, pas in 1855 werd deze tempel onder het zand vandaan gehaald. Bijzonder is ook dat in deze tempel overblijfselen van drie soorten geloofsovertuiging terug te vinden zijn. Naast de Egyptische godenverering, vind je hier tekeningen van christelijke veroveraars, maar ook een moskee. Deze moskee heet Abu al-Haggag en werd bovenop de oude tempel gebouwd. En moest bij de restauratie in tact blijven. De tempel was ooit verbonden met Karnak via een ongekende lange rij sfinxen.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Luxor - Heilige der heilige van Egypte

Ontdek de 18 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zweef over het Egyptische Rijk in een luchtballon. Voel je klein in de Vallei der Koningen. Ontdek Karnak. En neem op je gemak een Nijlcruise.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.