Rode Zee - Aquarium tussen Afrika en Azië

Doen!

De beste tips over wat je in de Rode Zee kunt doen vind je hieronder. Deze zijn ter plekke uitgezocht en veelal zelf beleefd. Ze laten je intensief kennis maken met het koraalrif en haar bewoners.

13. Ga wel of niet zwemmen met dolfijnen

De langsnuitdolfijn zwemt graag in groepen en is erg nieuwsgierig.
Sean Lange

Het is de thuisbasis van een groep dolfijnen. En waar je, met een beetje geluk, tussen kan snorkelen. Het Shab Samadai Rif ligt ruim een uur varen buiten Marsa Alam in Egypte. Het rif heeft de vorm van een hoefijzer. De dolfijnen zijn dol op de lagune en zijn er bijna altijd. Deze plek wordt dan ook wel 'The Dolphin House' genoemd. Let op: door de gebrekkige controle door de Egyptische overheid zijn er diverse dolfijnentours met snelle boten waarbij de dieren worden opgejaagd. Ook neemt het aantal tours enorm toe, waardoor de dieren niet toe komen aan bijvoorbeeld het zoeken van voedsel. Dit leidt tot grote zorgen bij biologen. Kies dus bewust of je wel of niet gaat.Deel

Meer over deze droomplek

Rode Zee - Aquarium tussen Afrika en Azië

Rode Zee - Aquarium tussen Afrika en Azië

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Loop vanaf het strand zo naar het koraal. Zie de woestijn in zee eindigen. Snorkel of duik met haaien of roggen. En stap in een onderzeeër.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.