Rode Zee - Aquarium tussen Afrika en Azië

Doen!

De beste tips over wat je in de Rode Zee kunt doen vind je hieronder. Deze zijn ter plekke uitgezocht en veelal zelf beleefd. Ze laten je intensief kennis maken met het koraalrif en haar bewoners.

1. Zwem met haaien

Een witpunthaai en een duiker leren elkaar kennen.
Alfonso Gonzalez

Het eiland Umm Qamar is beroemd vanwege zijn haaien, die je hier geregeld tegen komt langs de steile wanden onder water. Er worden wisselend diverse soorten gezien.

Een andere goede plek voor haaien is Big Brother en Little Brother. Deze onderzeese bergen trekken opvallend veel haaien aan. Waaronder ook walvishaaien, al is de kans klein. Het nadeel is alleen dat ze zo’n 80 kilometer uit de kust liggen, waardoor het een vrij lange reis is. Maar de kans dat je veel dieren (en weinig andere toeristen) ziet is groot.

Overigens zijn er in december 2010 diverse meldingen geweest van witpunthaaien die toeristen hebben aangevallen in de buurt van Sharm el Sheikh. Waarbij een Duitse toerist bij het snorkelen om het leven kwam. Hou dus altijd goed in de gaten wat er om je hen gebeurt. En zorg dat je de soorten uit elkaar kunt houden; witpunthaaien staan bekend hun agressief gedrag.

Deel

Meer over deze droomplek

Rode Zee - Aquarium tussen Afrika en Azië

Rode Zee - Aquarium tussen Afrika en Azië

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Loop vanaf het strand zo naar het koraal. Zie de woestijn in zee eindigen. Snorkel of duik met haaien of roggen. En stap in een onderzeeër.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.