Rode Zee - Aquarium tussen Afrika en Azië

Gaan!

Beste tijd
De meeste toeristen komen hier om van de zon te genieten, anderen vooral om te duiken of snorkelen. Tegenwoordig is het vooral een mix tussen beide. De beste tijd voor de onderwaterwereld is het voorjaar, het najaar en de winter. Het water is dan 22 graden, dus lekker om te snorkelen.

In de zomer (juni tot en met augustus) kan het hier 40 graden worden. En zijn de hotels vol met zonaanbidders.

Let op!
De Egyptenaren zien overal geld in. Ze vallen je geregeld lastig om iets te kopen of geven je spullen als kado. Die je later moet afrekenen. Daarnaast is het onderhandelen over de prijs van alle tours geen ongewone zaak hier. Maar hou wel in de gaten dat bijvoorbeeld bij duik- en snorkeltours de laagste prijs niet de garantie is voor kwaliteit. Meer en meer kun je vanuit Nederland talloze excursies vooraf boeken, zodat je van het zoeken (en onderhandelen) af bent.Veel snorkel- en duiktrips vertrekken vanuit de grotere plaatsen. Deze kun je meestal al vooraf boeken, maar ook vaak in je hotel. Kijk bij de diverse aanbieders of er iets van je gading bij zit. Probeer zoveel mogelijk de 'meest populaire' trips te vermijden, deze zijn vaak het drukst.

Een manier om je goed te verplaatsen is per taxi, zeker als je zelf ergens langs de kust wilt snorkelen. Spreek vooraf de prijs af en laat hem je ook weer ophalen. Betaal de helft als je aankomt en de rest bij terugkeer.

Koraal is broos en breekt gemakkelijk af. Daarnaast kan het extreem scherp, maar ook giftig zijn. Zorg dus dat je het niet aanraakt, ook niet bijvoorbeeld met je flippers als je snorkelt. Op diverse plekken kun je koraal kopen. Naast het feit dat koraal illegaal in Nederland is, worden er levende koraalriffen voor vernietigd.


Hoe kom ik er?
De meest populaire bestemmingen zijn Hurghada en Sharm el Sheik in Egypte. Vanuit Nederland wordt in zo'n vier uur direct op deze steden gevlogen. Marsa Alam is vooral populair bij Duitsers, waardoor het vrij eenvoudig (en relatief goedkoop) is vanaf diverse Duitse luchthavens te vliegen.

Rode Zee op de kaart

Meer over deze droomplek

Rode Zee - Aquarium tussen Afrika en Azië

Rode Zee - Aquarium tussen Afrika en Azië

Ontdek de 19 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Loop vanaf het strand zo naar het koraal. Zie de woestijn in zee eindigen. Snorkel of duik met haaien of roggen. En stap in een onderzeeër.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.