Westelijke Woestijn - Beeldentuin van de Sahara

Gaan!

Beste tijd:
De winter is absoluut de beste tijd voor een bezoek. In november, december en januari geeft het kwik hier zo'n 30 graden aan en staat er geregeld een verkoelend windje. Wel kunnen dan af en toe zandstormen de kop op steken, wat je tot op elke huidplooi voelt. 's Avonds kan het fris zijn, zo rond de 10 graden. Als je bijvoorbeeld kampeert, zorg dan dat je de juiste kleding hebt.

In de zomer stijgt de temperatuur geregeld tot ver boven de 40 graden. En kan het windstil zijn. Dit is zeker geen goed moment om hier te gaan wandelen of wat dan ook.


Let op!
De meeste bezoekers komen hier met een gids en een auto. Waarbij zo goed als alles al geregeld is. Wat heel handig is, waardoor je tijd genoeg hebt om vooral om je heen te kijken. Ter plekke kun je sowieso niet al te veel meer organiseren, daarnaast kost het zeeën van tijd.

Let er zelf op dat je genoeg water binnen krijgt, want je lichaam verliest hier erg veel vocht. En zorg voor zonnebrand en een hoofddeksel tegen een zonnesteek.


Hoe kom ik er?
De meeste toeristen komen vanuit Caïro gereden. Bayariha ligt zo'n 380 ten zuidwesten van de hoofdstad en is via een goede, verharde weg te bereiken. Van daaruit kun je naar Farafra en de andere oases. De meeste bezoekers blijven hier drie tot zeven dagen. De Fayoem-oase is ook het makkelijkst met de auto vanuit Caïro te bereiken. Voor de Siwa-oase is Marsa Matruh aan de Middellandse Zeekust de uitvalsbasis.

Westelijke Woestijn op de kaart

Meer over deze droomplek

Westelijke Woestijn - Beeldentuin van de Sahara

Westelijke Woestijn - Beeldentuin van de Sahara

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Kampeer in alle rust in de Witte Woestijn. Ontdek de onbekende Gouden Mummies. En duik in een heetwaterbron.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.