Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Doen!

Aksum is niet extreem groot. Bijna alles ligt op wandelafstand. Hier vind je een aantal tips om de bijzondere bouwwerken (en meer) te ontdekken.

13. Dwaal door het oude centrum van de stad

Veel kerken van Aksum zijn overdag gesloten, maar gaan open voor toeristen.
Corno van den Berg
Het hart van Aksum wordt feitelijk gevormd door de oude en nieuwe St. Mary of Zion kerken. Met daartussen de kerk met de Gouden Ark. De nieuwe kerk stamt uit de jaren zestig en is gebouwd door de voormalige koning Haile Selassie. Deze is weinig boeiend, maar de oude kerk wel. Voor deze kerk staat een stoel waarop alle koningen tot nu toe zijn gekroond. Het is een ideale plek om te verdwalen tussen de vele gebouwen, waaronder ook een oude buitenrechtbank. En bij de kerk met de mogelijke Gouden Ark is een klein museum, wat met recht een wonder mag worden genoemd. Hier liggen talloze kronen en kledingstukken van de voormalige koningen. Een mooie afsluiting van een bezoek aan dit misschien wel meest mysterieuze stad ter wereld.

Deel

Meer over deze droomplek

Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Staat hier de Ark des Verbonds? Leefde hier koningin Sheba? En waarom staan hier metershoge obelisken? Ontdek zelf de link met de Inca's en Oude Egyptenaren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.