Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Doen!

Aksum is niet extreem groot. Bijna alles ligt op wandelafstand. Hier vind je een aantal tips om de bijzondere bouwwerken (en meer) te ontdekken.

12. Lees Aksum's Stone of Rosetta

De Stone of Rosetta van Aksum.
Corno van den Berg
Het schuurtje is klein en staat 'gewoon' langs de weg. Een gammel slot en een bewaker moeten ongewenste bezoekers weg houden. Al zal deze bijzondere steen, die Steen van Koning Ezana heet, niet zomaar te verplaatsen zijn. Drie boeren vonden in 1981 de steen op hun lang tijdens het ploegen. Het bijzondere is dat er drie talen op staan: oud-Grieks, Ge'ez en Sabaean. Daarom wordt hij wel de Steen van Rosetta van Aksum genoemd. Archeologen kunnen met de ene tekst de andere ontcijferen. Volgens de geleerde stamt de steen uit 320 tot 350 na Chr. Hij verhaalt over de koning Ezana zijn pogingen om Ethiopië, alswel delen van Arabië tot het christendom te bekeren. Ook de reis van de Gouden Ark naar Aksum wordt beschreven.

Deel

Meer over deze droomplek

Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Staat hier de Ark des Verbonds? Leefde hier koningin Sheba? En waarom staan hier metershoge obelisken? Ontdek zelf de link met de Inca's en Oude Egyptenaren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.