Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Doen!

Aksum is niet extreem groot. Bijna alles ligt op wandelafstand. Hier vind je een aantal tips om de bijzondere bouwwerken (en meer) te ontdekken.

5. Verken de ondergrondse graven en schatkamers

Een bezoeker daalt af naar een ondergrondse gang in Aksum.
Corno van den Berg
De graftombe wordt 'Tomb of the False Door' genoemd. Toepasselijk, want hij heeft (net als veel van de omliggende obelisken in Aksum) een nepdeur, die uitgehakt is in het graniet. Maar deze staat nog overeind. Het graf werd door de Britse archeoloog Neville Chittick opgegraven in 1974. Je kunt de graftombe vinden links van de meeste obelisken in het hart van het stadje. Onder de deur is een graf en een schatkamer gevonden. Althans, nadat grafrovers hun slag hadden geslagen. Nog steeds kun je in deze kamers kijken. En zie je onder meer een stenen tombe, waarop waarschijnlijk het lichaam van de koning lag. Daarnaast ligt een grote schatkamer, die grotendeels leeg was. Let op de ijzeren pinnen die de immense stenen bij elkaar moesten houden. Neem een zaklamp mee om deze graven goed te kunnen verkennen.

Deel

Meer over deze droomplek

Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Staat hier de Ark des Verbonds? Leefde hier koningin Sheba? En waarom staan hier metershoge obelisken? Ontdek zelf de link met de Inca's en Oude Egyptenaren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.