Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Doen!

Aksum is niet extreem groot. Bijna alles ligt op wandelafstand. Hier vind je een aantal tips om de bijzondere bouwwerken (en meer) te ontdekken.

1. Verken het Northern Stelae Field

Een overzicht van het Northern Stelae Field in Aksum.
Corno van den Berg
De Unesco besloot in 1980 om Aksum tot Werelderfgoed te verklaren. Ook nu nog is Aksum vooral beroemd vanwege zijn vreemde obelisken die hoogstwaarschijnlijk uit de 4e eeuw na Chr. stammen. Waarschijnlijk zijn het gedenkpalen voor belangrijke koningen uit het Aksum-rijk. Dat glorieerde van de 1e eeuw voor Chr. tot en met de 9e eeuw na Chr. De grootste nog staande obelisk is 24,6 meter hoog. Maar daarnaast ligt er één van maar liefst 33 meter, maar deze is echter omgevallen en daarbij in vele stukken gebroken. Aan de voet van sommige obelisken bevindt zich nog een offersteen. Bij sommige obelisken voel je je klein. Vergeet niet het rechterdeel van het Northern Stelae Field te verkennen, dat een beetje verscholen ligt.

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Staat hier de Ark des Verbonds? Leefde hier koningin Sheba? En waarom staan hier metershoge obelisken? Ontdek zelf de link met de Inca's en Oude Egyptenaren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.