Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Doen!

Aksum is niet extreem groot. Bijna alles ligt op wandelafstand. Hier vind je een aantal tips om de bijzondere bouwwerken (en meer) te ontdekken.

2. Zoek zelf de Gouden Ark

De bewaker voor de kerk waar mogelijk de Gouden Ark wordt bewaard.
Corno van den Berg
Archeologen bekvechten al jaren over de waarheid van de claim dat de Gouden Ark in Aksum ligt. In een klein kerkje zou de echte Gouden Ark (ook bekend als Ark des Verbonds) liggen, die door de Aksumieten van Israël naar Ethiopië is gebracht. Toeristen mogen tot tien meter komen van de kerk, een regel die is ingesteld nadat een Turkse toerist probeerde over het hek te klimmen.

Tegenwoordig wordt het kerkje extreem zwaar bewaakt. Een monnik is de enige die de Ark mag zien en hij vertelt niets over zijn geheim. En omdat er verder niemand ooit een blik op het voorwerp heeft kunnen werpen kan het niet worden bevestigd of ontkracht. Feit is wel dat het plek een mystieke uitstraling heeft, zeker ook door de vele gelovigen die hier naar toe komen. Let op: alleen mannen mogen de kerk benaderen, vrouwen worden in dit deel van de stad geweerd.

Deel

Meer over deze droomplek

Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Aksum - Vreemde stad van obelisken en de Gouden Ark

Ontdek de 13 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Staat hier de Ark des Verbonds? Leefde hier koningin Sheba? En waarom staan hier metershoge obelisken? Ontdek zelf de link met de Inca's en Oude Egyptenaren.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.