Bale Mountains - Bizarre 'wildlife hotspot'

Doen!

Bale Mountains in Ethiopië is een goede plek om bijzondere wilde dieren te zien. En om te wandelen, een paar uur of een paar dagen. Hieronder vind je nog meer tips als je naar Bale wilt.

1. Sta oog in oog met een Ethiopische wolf

Een Ethiopische wolf in Bale Mountains.
Corno van den Berg
Vroeger reisden alleen biologen af naar de Bale Mountains om de Ethiopische wolf te zien. Tegenwoordig ook toeristen, want Bale is dé plek om dit bijna uitgestorven roofdier te zien in het wild. Het is een bijzonder gezicht om dit dier te zien jagen op zijn favoriete prooi: de reuzenmolrat. Het Sanetti Plateau biedt een goede kans, al kun je hem bijvoorbeeld ook op de Kotera Plain tegen komen. Ga vroeg in de ochtend op pad en neem de tijd voor dit dier. Zodat je ziet hoe dit dier jaagt, hoe de dieren met elkaar omgaan en hoe ze reageren op mensen. Overigens kun je de dieren het beste van dichtbij zien vanuit een auto op het Sanetti Plateau. Ze zijn niet bang voor auto's, maar als je wandelt blijven ze vaak op afstand.

Deel

Meer over deze droomplek

Bale Mountains - Bizarre 'wildlife hotspot'

Bale Mountains - Bizarre 'wildlife hotspot'

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met het meest bedreigde roofdier ter wereld. Maak een wandelsafari, Ethiopische stijl. Ontdek het grootste afro-alpiene gebied van Afrika.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.