Bale Mountains - Bizarre 'wildlife hotspot'

Doen!

Bale Mountains in Ethiopië is een goede plek om bijzondere wilde dieren te zien. En om te wandelen, een paar uur of een paar dagen. Hieronder vind je nog meer tips als je naar Bale wilt.

5. Wandel tussen tientallen antilopen

Een bergnyalamannetje met jong in Bale Mountains.
Corno van den Berg
Deze wandelsafari is bijzonder. In het gebied rond het hoofdkwartier van het park zijn de vele dieren gewend geraakt aan de bezoekers. Waardoor je hier tussen diersoorten kunt lopen die alleen in dit deel van de wereld voorkomen. Zoals de imposante bergnyala, de bohorrietbok en de Abessijnse bosbok. Met een beetje geluk komen ook de sierlijke franjeapen je begroeten. De meeste dieren laten je tot op zo'n twintig meter komen. Wie foto's wil maken kan het beste vroeg in de ochtend of namiddag gaan. Het hoofdkwartier ligt bij Dinsho in het noordelijk deel van Bale Mountains. Als je je daar meldt, krijg je een verplichte gids toegewezen en kun je op pad. Een andere goede plek is Gaysay Valley dat net buiten Dinsho ligt. Ook hier loop je tussen kuddes wilde dieren.

Deel

Meer over deze droomplek

Bale Mountains - Bizarre 'wildlife hotspot'

Bale Mountains - Bizarre 'wildlife hotspot'

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met het meest bedreigde roofdier ter wereld. Maak een wandelsafari, Ethiopische stijl. Ontdek het grootste afro-alpiene gebied van Afrika.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.