Bale Mountains - Bizarre 'wildlife hotspot'

Gaan!

Beste tijd:
Van maart tot begin september heerst het regenseizoen in Bale Mountains. Maar meteen daarna zijn er extreem veel wilde bloemen te zien.

De kans op het mooiste weer heb je van december tot maart, al is er geen garantie in de bergen.

Mist kan altijd ontstaan en het zicht totaal ontnemen. Ook kan het in de lagere delen mistig zijn, terwijl op het Sanetti-plateau de zon schijnt.


Let op!
Bale Mountains behoort tot het hooggebergte en het kan hier erg koud worden. 's Nachts kan het vriezen, terwijl de temperatuur op een bewolkte dag vaak niet hoger wordt dan tien graden. De wind kan de gevoelstemperatuur lager doen uitkomen. Daarnaast kan een stevige regen- of hagelbui ineens opduiken. Kleed je dus goed aan en neem altijd regenkleding mee.

Wie een meerdaags trekking gaat maken, moet zich realiseren dat afval (ook natuurlijk afval) een grote impact kan hebben op het ecosysteem.


Neem al je gewone afval mee terug en graaf minimaal een 15 cm diepe kuil voor je eigen uitwerpselen. Zorg er altijd voor dat er niets in het water kan komen, aangezien zowel mens als dier hiervan drinken.

Hoe kom ik er?
Bale Mountains ligt in het zuidoosten van Ethiopië en is via het dorp Dinsho bereikbaar. De meeste toeristen verblijven in het iets verderop gelegen stadje Goba, zodat ze zowel het noordelijk als het zuidelijke deel (waar de Ethiopische wolf leeft) kunnen verkennen.

Verder lezen:

Bale Mountains op de kaart

Meer over deze droomplek

Bale Mountains - Bizarre 'wildlife hotspot'

Bale Mountains - Bizarre 'wildlife hotspot'

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met het meest bedreigde roofdier ter wereld. Maak een wandelsafari, Ethiopische stijl. Ontdek het grootste afro-alpiene gebied van Afrika.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.