Bale Mountains - Bizarre 'wildlife hotspot'

Mijn hoogtepunten

Plotseling duikt in de vroege ochtend een Ethiopische wolf op.

Het mannetje is op jacht. Hij loert naar een reuzenmolrat, als hij zijn kans schoon ziet springt hij op het dier. Althans in zijn gedachten, want het prooidier duikt zijn hol in. Het hoort bij dit proces, de wolf moet vele pogingen doen om wat te vangen. In de namiddag ontmoet ik heel veel wolven. Waaronder een groepje van drie, die met elkaar spelen. En dat in een decor dat ik niet snel vergeet.

Rond het kleine bezoekerscentrum maak ik een wandeling, of eigenlijk een heuse wandelsafari. Ik loop tussen totaal niet schuchtere bergnyala, knobbelzwijnen, bohorrietbokken, Abessijnse bosbokken, enz. Een dag later gebeurt me in de Gaysay Valley hetzelfde. Geen mensen, geen vee. Het is mooi om te zien dat ook hier de dieren de ruimte krijgen.

Een franjeaapmannetje is niet blij met mijn komst. Druk gebarend en springend op een tak maakt hij dat duidelijk. Ook gooit hij met takken. Ik vertrek maar na een paar minuten, hij schreeuwt me triomfantelijk na.

Ik sta op 4.233 meter hoogte, het 2e hoogste punt van Ethiopië. Mistflarden schieten voorbij en ontnemen een deel van het zicht. Maar ik kan ook mijlenver kijken over de bergen van Bale ...

Een gesprek met onderzoekers van de Ethiopian Wolf Conservation Programme geeft me veel inzicht in de problemen die deze dieren tegen komen. Maar er zijn gelukkig ook oplossingen: vaccineren tegen ziektes, uitbreiding van het leefgebied en geld van toeristen. Ook het immense doorzettingsvermogen van deze Britse onderzoekers doet me goed. En het geeft hoop voor de Ethiopische wolf, die dus niet alleen staat in zijn strijd om te overleven.

Een speurtocht naar de illustere Balemeerkat levert niets op. Hij blijft verscholen in het bamboebos, zoals hij dat tot 2007 deed voor de wetenschap. Maar ik merk aan alles dat Bale bijzonder is.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Bale Mountains: een Droomplek.

Bale Mountains is een opmerkelijke plek in Afrika. De naam zegt het al, dit zijn de bergen van Ethiopië, dat veel mensen alleen kennen van de hongersnood. Hier leven talloze bijzondere dieren, die een bezoek meer dan waard zijn.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. De bijna uitgestorven Ethiopische wolf vormt al jaren discussie van biologen.
  2. Hier leven diverse soorten apen, waaronder een soort die pas in 2007 is ontdekt.
  3. Je kunt hier ook dieren als bergnyala, bohorrietbok, knobbelzwijn zien.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Bale Mountains - Bizarre 'wildlife hotspot'

Bale Mountains - Bizarre 'wildlife hotspot'

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met het meest bedreigde roofdier ter wereld. Maak een wandelsafari, Ethiopische stijl. Ontdek het grootste afro-alpiene gebied van Afrika.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.