Omo-vallei - Volkeren, fossielen en wildernis

Mijn hoogtepunten

Ik zie hoe de Mursi-vrouwen zich mooi maken met een lipschotel en diverse andere versieringen.

Het is een bizarre gedaanteverwisseling, want eerlijk is eerlijk, zonder lipschotel ziet het er heel raar uit.

Met de Ari en de Konso praat ik over de instandhouding van hun cultuur en het gebied. Duidelijk wordt dat ze in een spagaat zitten. De moderne wereld met al zijn gemakken roept, maar hun cultuur levert op dit moment toeristengeld op.

De dorpen van de Konso zijn kunstig gemaakt van gestapelde stenen. Waardoor het lijkt alsof je in en rotsgebied loopt, wat niet zo is.

Een safaritocht door Mago Nationaal Park is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een safari in Kenia, Zambia of Zuid-Afrika. De dieren zijn veel schuwer en er zijn er niet veel meer. Maar toch: ik zie een groep zwaar bedreigde Afrikaanse wilde honden. Twaalf maar liefst. En diverse antilopen.

Ik bestudeer het ingenieuze kapsel van een Hamerman. Hij lacht, hij is het wel gewend dat toeristen dit bouwsel van klei en kleuren van dichtbij willen bekijken.

Het aantal bedelende kinderen is hier extreem groot. Ze vragen om pennen, lege waterflessen, sinaasappels en geld. Lastig om elke keer 'nee' te zeggen.

 

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Omo-vallei - Volkeren, fossielen en wildernis

Omo-vallei - Volkeren, fossielen en wildernis

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet de Mursi en hun beroemde lipschotels. Zie de vele andere volkeren en hun bijzondere versierselen. En ga op safari: Ethiopië-stijl.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.