Omo-vallei - Volkeren, fossielen en wildernis

Publiekstrekkers

De Omo-vallei telt opvallend veel volkeren. Hier leven Suri, Mursi, Me'en, Konso, Tsemay, Ari, Dizi, Bana, Hamer, Karo, Bumi en Dassanetch.

13. Struisvogel

engels: ostrich latijn: struthio camelus
De struisvogel is de grootste vogel ter wereld.
Rita Willaert

De struisvogel is een onmiskenbaar boegbeeld van Afrika. De mannetjes zijn eenvoudig te herkennen aan hun zwarte vleugelveren, de vrouwtjes hebben grijze veren. Struisvogels zijn de grootste vogels ter wereld. Onduidelijk is wanneer deze vogels (of hun voorouders) gestopt zijn met vliegen. Waarschijnlijk omdat ze op de grond genoeg voedsel konden vinden en niet hoefden te vluchten voor roofdieren. Mannetjes kunnen meer dan 2,5 meter hoog worden, vrouwtjes zijn iets kleiner. Mannetjes hebben een harem, waarin meestal drie tot vijf vrouwtjes zitten. Alleen het alfa-vrouwtje legt eieren, die ook door het mannetje worden uitgebroed. Een jong heeft een opvallend bruin met zwart verenpak, waardoor het niet opvalt in de omgeving. Deze immense vogels worden hier af en toe gezien.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 25-50%

Deel

Meer over deze droomplek

Omo-vallei - Volkeren, fossielen en wildernis

Omo-vallei - Volkeren, fossielen en wildernis

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet de Mursi en hun beroemde lipschotels. Zie de vele andere volkeren en hun bijzondere versierselen. En ga op safari: Ethiopië-stijl.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.