Simien Mountains - Het onbekende dak van Afrika

Gaan!

Beste tijd:
Opmerkelijk is dat Simien Mountains het gehele jaar groen is. Ook in de droge tijd (oktober tot ) valt er geregeld een bui.

De regentijd duurt van maart tot eind september, waardoor sommige wegen moeilijk begaanbaar kunnen zijn. Maar na de regentijd staan allerlei bloemen in bloei, wat een extra dimensie geeft.   

Let op!
Door de hoogte kan het in Simien het gehele jaar op de berg koud worden.


Zelfs tot onder het vriespunt 's nachts. Neem genoeg kleding mee.

Hoogteziekte kan boven de 3.000 meter hard toeslaan. Wie hoofdpijn krijgt, kan beter snel afdalen en kijken of het beter wordt. Zo niet, dan is een bezoek aan een arts of zijn medicijnen noodzakelijk.

Hoe kom ik er?
Simien Mountains is niet eenvoudig te bereiken.


Dit hooggebergte ligt tussen Aksum en Gonder bij het plaatsje Debark, op zo'n tien kilometer vanaf de hoofdweg. De dichtstbijzijnde luchthaven is Gonder op ongeveer 80 kilometer. Aksum ligt op zo'n 280 kilometer.

De meeste toeristen komen hier met een 4x4-auto met chauffeur of per openbaar vervoer. Al moet je voor dat laatstewel de tijd nemen.

Simien Mountains op de kaart

Meer over deze droomplek

Simien Mountains - Het onbekende dak van Afrika

Simien Mountains - Het onbekende dak van Afrika

Ontdek de 10 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel over 'het dak van Afrika'. Zie de enige grasetende aap ter wereld. Verbaas je over de reuzenlobelia's. En natuurbescherming op zijn Ethiopisch.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.