Simien Mountains - Het onbekende dak van Afrika

Mijn hoogtepunten

De mist hangt laag over de vlaktes.

Zekerheid dat ik voor het eerst de gelada's zal ontmoeten heb ik niet, want ik zie weinig. Enkele regendruppels geven aan dat het weer snel om kan slaan. In de verte zie ik plots het silhouet van een aap. Hij kijkt me aan, maar slechts voor een seconde. Zijn poten grijpen naar het gras en stoppen het in zijn bek. Hij is druk met iets anders. Ik ga zitten bij de complete groep van ruim dertig dieren. Op hun gemak eten ze verder, soms slaken ze vreemde kreetjes naar elkaar. De regen kan me niet deren, ik zit hier best.

De volgende ochtend komt een immense groep van meer dan honderd dieren lekker in het zonnetje zitten. De jonge dieren spelen, de vrouwtjes vlooien elkaar en maantjes laten af en toe zien dat zij de baas zijn. Ondertussen eten ze ook nog. Maar soms zitten ze ook gewoon in de zon, zichtbaar te genieten van de warmte.

Naarmate ik hoger kom wordt het landschap van Simien steeds meer bizar. Boven 3.500 meter groeien onder meer reuzenlobelia's die het landschap een vreemd uiterlijk geven. Het is één van de vele soorten bijzondere struiken en planten die alleen hier voor komen. Ook groeit hier op talloze plekken baardmos aan de bomen.

Een groepje waliasteenbokken is naar het plateau geklommen waar ik uitkijk over de bergen. Ze zoeken wat voedsel. Als ze klaar zijn kiezen ze een pad dat eigenlijk geen pad is. Maar heel behendig springen ze van rots naar rots, voor mij met ware doodsverachting.

Ik kies bewust om aan het einde van het regenseizoen naar Simien Mountains af te reizen. Onder meer omdat alle bloemen in bloei staan .

De wandeling langs een van de vele bergruggen laat de ruige kant van Simien zien. Een gids en een parkwachter met geweer is verplicht, al weet ik niet goed waartegen hij me moet beschermen. Maar hij heeft goede ogen en spot onder meer een klipspringer, die wat verbaasd kijkt naar de puffende toerist.

Lammergieren cirkelen boven mijn hoofd. Deze majestueuze vogels zijn de koningen van de lucht. Ze komen opvallend dichtbij zweven, kijken wat voor vlees ze vandaag in de kuip hebben. Maar ik zie ook steenarenden en een slechtvalk.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Simien Mountains - Het onbekende dak van Afrika

Simien Mountains - Het onbekende dak van Afrika

Ontdek de 10 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel over 'het dak van Afrika'. Zie de enige grasetende aap ter wereld. Verbaas je over de reuzenlobelia's. En natuurbescherming op zijn Ethiopisch.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.