Simien Mountains - Het onbekende dak van Afrika

Publiekstrekkers

Hier komen talloze bijzondere dieren voor. Zoals: gelada, waliasteenbok, lammergier, vale gier, aasgier, dikbekraaf en meer, veel meer.

1. Gelada

engels: Gelada latijn: theropithecus gelada
Een geladamannetje laat zich goed bekijken in Simien Mountains.
Corno van den Berg

De gelada is de enige grasetende aap ter wereld. Het dier heeft zich aangepast aan de veranderende omstandigheden. Deze apensoort komt alleen in de Simien Mountains voor. Naast gras eten ze ook het zachte binnendeel van de lobelia's die hier groeien. Ze hebben een bijzondere duim waardoor ze makkelijk gras kunnen vast pakken. Ook de manier waarop ze slapen is bijzonder. Ze zoeken een extreem steile klif uit en brengen daar de nacht door. Het is de manier om veilig te zijn voor hun enige vijdand: de luipaard. Gelada's staan niet op het menu van de Ethiopische wolf; ze zijn simpelweg te groot. Gelada's laten zich makkelijk zien op de grasvlaktes van Simien, meestal in grote groepen. Soms wel van meer dan honderd dieren.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Simien Mountains - Het onbekende dak van Afrika

Simien Mountains - Het onbekende dak van Afrika

Ontdek de 10 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel over 'het dak van Afrika'. Zie de enige grasetende aap ter wereld. Verbaas je over de reuzenlobelia's. En natuurbescherming op zijn Ethiopisch.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.