Simien Mountains - Het onbekende dak van Afrika

Publiekstrekkers

Hier komen talloze bijzondere dieren voor. Zoals: gelada, waliasteenbok, lammergier, vale gier, aasgier, dikbekraaf en meer, veel meer.

2. Waliasteenbok

engels: Walia ibex latijn: capra walie
De waliasteenbok, dit dier is het reden waarom Simien Mountains een nationaal park is geworden.
Corno van den Berg

De waliasteenbok komt alleen in Simien Mountains voor, althans in enkele delen. Omdat zijn leefgebied extreem klein is dreigt hij de komende jaren uit te sterven. Dit behendige dier kan op de meest onmogelijke plekken komen door zijn fabuleuze klimtechniek. Ze leven in kleine groepjes en verlaten de steile rotsen om voedsel te zoeken. Hun enige vijand is de gevlekte hyena, al worden jonge dieren ook wel door luipaarden gepakt. De beste plek om dit dier te zien is het uitkijkpunt Sankaber, een soort gat in de rotsen vanwaar je eindeloos ver kunt kijken over de bergen. Meestal kun je hier wel steenbokken spotten op de rotsen, die meestal behoorlijk schuchter zijn. Een andere goede plek is Chenek, iets verderop gelegen.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Simien Mountains - Het onbekende dak van Afrika

Simien Mountains - Het onbekende dak van Afrika

Ontdek de 10 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Wandel over 'het dak van Afrika'. Zie de enige grasetende aap ter wereld. Verbaas je over de reuzenlobelia's. En natuurbescherming op zijn Ethiopisch.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.