Masai Mara NP - Masaï en migratie

Doen!

Natuurlijk moet je hier op safari, het liefst meerdere dagen. Maar er zijn talloze manieren. En er zijn nog wat andere excursies die de moeite waard zijn.

3. Zie de migratie

Een kudde blauwe gnoes steekt de Mararivier over.
Mark

De beelden van de televisie zijn wereldberoemd. Hordes gnoes en zebra's die als kuddedieren het wilde water inspringen om massaal naar de overkant te zwemmen. Met hongerige krokodillen die toehappen, dieren die door andere dieren vertrapt worden of verdrinken in de sterke stroming. De beste tijd daarvoor in de Masai Mara is juli, augustus en september, als de dieren de gevaarlijke Mara-rivier moeten over steken.

Als toerist kun je er bij zijn en zien hoe de dieren de sprong wagen. Al moet je geluk hebben, hun gedrag hangt van het weer af. Wees wel voorbereid op weinig 'vriendelijke' beelden. Overigens zie je bijna altijd wel iets van de migratie, aangezien dit proces bijna het gehele jaar door gaat. Let op de rijen dieren die langzaam voorbij lopen.Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Masai Mara NP - Masaï en migratie

Masai Mara NP - Masaï en migratie

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de jaarlijkse trek van miljoenen dieren. Ontmoet de wereldberoemde Masaï. En vlieg in een luchtballon over de savanne.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.