Masai Mara NP - Masaï en migratie

Publiekstrekkers

In de Masai Mara kom je de complete Big Five tegen. Dus Afrikaanse buffel, leeuw, olifant, neushoorn en luipaard. Maar let ook op de beisa en caracal.

26. Oostelijke franjeaap (of oostelijke colobus )

engels: black-and-white colobus latijn: colobus guereza
Een jonge Oostelijke franjeaap eet wat bladeren.
Silke Baron

De oostelijke franjeaap is één van de meest opvallende dieren van de Masai Mara. Eigenlijk is dit dier geen savannedier, maar leeft deze aap in bossen. Maar omdat de Masai Mara ook bossen heeft langs de diverse rivieren kan de oostelijke franjeaap worden gespot. Ze zijn eenvoudig te herkennen aan hun zwartwitte vacht met lange franjes, vandaar de naam. Deze dieren kunnen 75 cm lang worden, terwijl hun staart bijna een meter lang kan worden. Ze zoeken overdags naar voedsel, dat vooral uit bladeren bestaat, maar ze lusten ook ook vruchten, zaden en zelfs insecten. Oostelijke franjeapen leven in groepen.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 25-50%

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Masai Mara NP - Masaï en migratie

Masai Mara NP - Masaï en migratie

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de jaarlijkse trek van miljoenen dieren. Ontmoet de wereldberoemde Masaï. En vlieg in een luchtballon over de savanne.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.