Ranomafana NP - Lemuren en kameleons

Gaan!

Beste tijd:
De beste tijd is tussen september en januari, zeg maar van het voorjaar tot en met het begin van de zomer. Dan staan ook de meeste bloemen, waaronder veel orchideeën, in bloei. Ook mei is meestal een goede maand voor een bezoek.

De meeste regens vallen tussen januari en maart, maar het kan hier ook buiten het seizoen stevig regenen. Augustus is gemiddeld de koudste maand van het jaar.


Let op!
Madagaskar is een van de armste landen ter wereld. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen. Deze combinatie maakt het land ideaal voor avonturiers, die niet op kijken van armoede of een onverwachte gebeurtenis. Het land wordt meestal via een rondreis bezocht, al is een eigen reis ook mogelijk.

Hoe kom ik er?
De reservaten zijn relatief makkelijk op twee manieren te bereiken.


Per auto en met het vliegtuig. Het openbaar vervoer kan ook, maar is weinig betrouwbaar en komt lang niet altijd in de reservaten zelf.

Air Madagascar vliegt vanuit de hoofdstad Antananarivo naar de stad Fianarantsoa. Van daaruit kun je verder reizen. Al wordt Ranomafana meestal in een complete rondreis aangeboden, privé of met een groep.

Verder lezen:

Ranomafana NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Ranomafana NP - Lemuren en kameleons

Ranomafana NP - Lemuren en kameleons

Ontdek de 11 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zoek diverse soorten lemuren in de jungle. Zie de kleinste aapjes op nachtsafari. Help als vrijwilliger.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.