Marrakech - Stad van riad, medina en souks

Beschermd & Onderzoek

Lees hier alles over de UNESCO, de bomaanslag van 2011 en de wilde dieren die er nog rondlopen.

UNESCO

Een van de vele optredens op het plein in Marrakech.
Corno van den Berg

De historische kern van de stad (vaak de medina genoemd) is door UNESCO in 1985 tot Werelderfgoed verklaard. Het centrale plein van de stad, Djemaa el Fna, is letterlijk het middelpunt. Het is het meest levendige deel van de stad, waar de grote souk is te vinden, net als talloze eetstalletjes en winkels.

Bomaanslag 2011

Bij een bomaanslag op 28 april 2011 jaar kwamen 17 mensen om, onder wie een Nederlandse reisbegeleider. Van de 20 gewonden kwamen er twee uit Nederland. De bommen ontploften in een café waar veel toeristen komen, aan het centrale plein in Marrakech. Twee andere Nederlanders raakten zwaargewond bij de aanslag. Het motief van de inmiddels veroordeelde daders is nooit duidelijk geworden.

Wilde dieren als apen en slangen

Een slangenbezweerder net buiten Marrakech.
Corno van den Berg

De dierenrechten in Marokko zijn anders geregeld dan in Nederland. Met name op het centrale plein (Djemaa el Fna) kun je met berberapen op de foto (tegen betaling). Deze dieren zitten aan een ketting en meestal zijn hun scherpe voortanden er uit gehaald, zodat ze je niet kunnen bijten. Ook zijn er slangenbezweerders die de dieren met muziek en bewegingen proberen op te peppen. Veel slangen zijn suf en reageren nauwelijks.

Saffraan; het rode goud

Saffraan is één van meest bijzondere specerijen ter wereld. Het wordt gewonnen uit een bloem; de saffraankrokus (Crocus sativus). De rode stampers van deze violetbloeiende plant worden geoogst en verwerkt. De smaak van saffraan is ietwat bitter, maar toch met een aangenaam aroma. Dat lijkt op honing. Opmerkelijk is dat bloem in het wild niet voorkomt, hij is geteeld. Het wordt gebruikt in sauzen, rijstgerechten, visgerechten, brooddeeg, desserts en melk.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Marrakech: een Droomplek.

Marrakech is ideaal voor een ándere stedentrip. Een reis naar deze Marokkaanse stad is: lekker eten, cultuur proeven en zien hoe de stad leeft. Marrakech is goed te combineren met een bezoek aan Rabat en/of Essaouira.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. De historische stadskern is al een wereld op zich.
  2. De Marokkaanse keuken is een feest voor de zintuigen.
  3. Shoppen in de honderden winkels en souks.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Marrakech - Stad van riad, medina en souks

Marrakech - Stad van riad, medina en souks

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Struinen door de Medina, volg een kookcursus, ga uitbundig shoppen en slaap in een riad.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.