Marrakech - Stad van riad, medina en souks

Mijn hoogtepunten

Ik kom ogen (en tijd) tekort in de oude Medina.

Hier shoppen is een bonte mix van verwondering en genieten.

Het plein is een kakofonie aan geluiden. Mensen maken muziek, lopen met wilde dieren rond voor foto's, terwijl acrobaten veel publiek trekken. En veel mensen komen een praatje maken met kennissen.

Als het donker wordt komen de geuren van de restaurantjes op het grote plein naar boven. Lamsvlees, kebab en kip. Maar ook verse groenten. Het is bijna niet te weerstaan.

Een kookcursus om kip tajine te maken. Langzaam worden de geheimen van de Marokkaanse keuken me duidelijk. Maar de kruidenmix, het erg dure saffraan en de manier van klaarmaken vragen mijn volledige aandacht. Maar nog nooit was een lunch zo lekker…

Een avond (en nacht) in het hippe So bij het Sofitel is een bijzondere ervaring, harde dansmuziek wordt geregeld aangevuld met livemuzikanten op trommels. En de bezoekers zijn jong en erg trendy. Het toont een andere kant van deze Marokkaanse stad.

Fotografie is hier geweldig, maar ook een uitdaging. Je moet toestemming vragen (lees: wat kleingeld betalen), en het felle zonlicht maakt het er ook niet makkelijker op. De sfeer vangen is de uitdaging, maar op zich een erg leuke bezigheid. Al vliegt de tijd wel heel snel om.

Natuurlijk hoort ook de traditionele thee met munt er bij. Buitengewoon zoet, maar wel bijzonder klaar gemaakt. De man maakt in een Marokkaanse theepot (een Berrad) op het gas het water warm. Met een flinke eetlepel groene thee (ook vaak 'gunpowder' genoemd). Diverse bosjes verse munt en brokken suiker verdwijnen in het brouwsel, die diverse keren wordt opgeschonken om hem zuiver te krijgen.

Slapen in een riad hoort bij Marrakech. De traditionele kamers zijn typisch Marokkaans ingericht met veel ornamenten. Typisch een kamer waar je tot rust komt en je meteen op je gemak voelt. Dat is pas heerlijk uitrusten.

Een Marokkaanse hammam is synoniem voor rust, maar de scrub is heftig. De vellen hangen er letterlijk bij. Het koude bad is ontwapenend, maar de massage er na is goddelijk relaxt.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Marrakech: een Droomplek.

Marrakech is ideaal voor een ándere stedentrip. Een reis naar deze Marokkaanse stad is: lekker eten, cultuur proeven en zien hoe de stad leeft. Marrakech is goed te combineren met een bezoek aan Rabat en/of Essaouira.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. De historische stadskern is al een wereld op zich.
  2. De Marokkaanse keuken is een feest voor de zintuigen.
  3. Shoppen in de honderden winkels en souks.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Marrakech - Stad van riad, medina en souks

Marrakech - Stad van riad, medina en souks

Ontdek de 16 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Struinen door de Medina, volg een kookcursus, ga uitbundig shoppen en slaap in een riad.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.