Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Gaan!

Beste tijd:
De beste tijd om naar Etosha te reizen zijn de maanden juli, augustus en begin september. Dit is het einde van de droge tijd. Veel dieren houden zich dan op rond de diverse waterputten.

In de maanden er na regent het geregeld en verandert het landschap in een groene oase. De kans op een bui is dan heel reëel. Het spotten van wild wordt dan snel minder, omdat de dieren overal water kunnen vinden en zich dus verspreiden.


Vanaf februari tot eind juni kan het zelfs zo nat zijn dat de terreinauto's vast komen te zitten. In Etosha worden dan ook geregeld wegen afgesloten om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Let op!
In de droge tijd is het hier erg stoffig. Het is dan 's nachts en in de ochtend op safari erg koud, tot onder nul. Ook is het in Etosha dan erg druk met toeristen. Het is hoogseizoen, oftewel de lodges en kampeerplaatsen zijn vol.


En als je bijvoorbeeld leeuwen of olifanten spot ben je al snel niet meer de enige op die plek. Het voordeel is wel dat er meer ogen zijn om de dieren te spotten. En dat je snel genoeg ziet of andere toeristen iets hebben gezien.

Hoe kom ik er?
Etosha ligt in het noorden van Namibië. De afstand van Windhoek naar het natuurgebied is iets meer dan 400 kilometer over goede, verharde wegen.

Etosha NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Maak een safari in je eigen huurauto. Zie tientallen dieren bij de waterputten. Ontdek het Fairy Forest. Wandel over de zoutpan.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.