Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Publiekstrekkers

De lijst met dieren in Etosha is lang. Denk aan zebra's, gnoes, springbokken en twee soorten neushoorns. En roofdieren als leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden.

8. Gemsbok (of spiesbok of oryx)

engels: gemsbok of oryx latijn: oryx gazella
Twee gemsbokken in Etosha.
Corno van den Berg

De gemsbok is het boegbeeld van droge gebieden, en dus ook Etosha. Het is een fraai getekende antilopensoort. De vacht is grijsbruin van kleur en hij heeft een zwarte tekening rond de kop, buik, poten en staart. De gedraaide hoorns kunnen wel meer dan meter lang worden. Deze zijn vooral bedoeld voor leeuwen en luipaarden die hiermee kunnen worden afgeweerd. Met soms dodelijke gevolgen voor het roofdier. Biologen hebben ontdekt dat gemsbokken langere tijd zonder water kunnen; deze dieren halen hun vocht bijvoorbeeld uit de grassen die ze eten. De naam, die ook internationaal wordt gebruikt, komt overigens van Nederlandse kolonisten. Zij zagen in de kop van dit dier een duidelijke overeenkomst met de gems die in de Alpen leeft.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Maak een safari in je eigen huurauto. Zie tientallen dieren bij de waterputten. Ontdek het Fairy Forest. Wandel over de zoutpan.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.