Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Publiekstrekkers

De lijst met dieren in Etosha is lang. Denk aan zebra's, gnoes, springbokken en twee soorten neushoorns. En roofdieren als leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden.

7. Springbok

engels: springbok latijn: antidorcas marsupialis
Een springbok in Etosha NP.
Damien du Toit

De springbok is waarschijnlijk het dier dat je in Etosha het meest zult zien. Let op, het is geen standaarddier. Deze middelgrote antilopensoort heeft bruine vacht en witte buik. Bij hun achterste hebben ze een soort flap die ze in geval van gevaar omhoog gooien. Bijzonder is dat hun Nederlandse naam, internationaal wordt gebruikt. Deze kregen ze van de kolonisten om hun gedrag. Bij gevaar springen de dieren vaak hoog op, veelal met vier poten tegelijk. Biologen discussiëren al lang over het waarom van dit 'pronkgedrag'. Er zijn drie theorieën: ze laten roofdieren weten dat ze gespot zijn. Of ze laten roofdieren zien dat ze fit en dus geen makkelijke prooi zijn. En tot slot verspreidt het dier tijdens het springen een speciale geur, zodat hij later zijn graasgebied terug kan vinden.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Maak een safari in je eigen huurauto. Zie tientallen dieren bij de waterputten. Ontdek het Fairy Forest. Wandel over de zoutpan.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.