Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Publiekstrekkers

De lijst met dieren in Etosha is lang. Denk aan zebra's, gnoes, springbokken en twee soorten neushoorns. En roofdieren als leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden.

16. Struisvogel

engels: ostrich latijn: struthio camelus
Vader struisvoegl wandelt met kuikens in Etosha NP.
Kieke van Maarschalkerwaart

Struisvogels zijn de grootste vogels ter wereld. Die niet kunnen vliegen. Onduidelijk is wanneer deze vogels (of hun voorouders) gestopt zijn met vliegen. Waarschijnlijk omdat ze op de grond genoeg voedsel konden vinden en niet hoefden te vluchten voor roofdieren. De mannetjes zijn eenvoudig te herkennen aan hun zwarte vleugelveren, de vrouwtjes hebben grijze (en soms bruine) veren. Mannetjes kunnen meer dan 2,5 meter hoog worden, vrouwtjes zijn iets kleiner. Mannetjes hebben een harem, waarin meestal drie tot vijf vrouwtjes zitten. Alleen het alfa-vrouwtje legt eieren, die ook door het mannetje worden uitgebroed. Een jong heeft een opvallend bruin met zwart verenpak, waardoor het niet opvalt in de omgeving. Deze vogels worden vooral in groepen gezien in Etosha.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Maak een safari in je eigen huurauto. Zie tientallen dieren bij de waterputten. Ontdek het Fairy Forest. Wandel over de zoutpan.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.