Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Publiekstrekkers

De lijst met dieren in Etosha is lang. Denk aan zebra's, gnoes, springbokken en twee soorten neushoorns. En roofdieren als leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden.

19. Zwartkopimpala

engels: blackfaced impala latijn: aepyceros melampus petersi
Een zwartkopimpala.
Corno van den Berg

De zwartkopimpala is een ondersoort van de gewone impala. Hij is groter en heeft een opvallend zwarte tekening op zijn kop. Deze ondersoort komt alleen in Namibië en Angola voor. En in Etosha is het een dier dat veel wordt gezien. Vaak wordt er weinig acht op het dier geslagen, maar het speelt een cruciale rol in het ecosysteem. Met name voor roofdieren als luipaarden en jachtluipaarden, maar ook voor leeuwen. Ze worden dan ook wel het 'fastfood' van de roofdieren genoemd. Bijzonder is daarnaast dat de mannetjes moeten vechten voor een harem van vrouwtjes. Vaak op leven en dood met andere mannetjes. Ze gunnen zichzelf geen tijd om te eten. Waardoor na verloop een ander mannetje sterker is en hij de harem over neemt.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Meer info:

Deel

Meer over deze droomplek

Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Etosha NP - Zoutpannen, waterpoelen en dieren

Ontdek de 15 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Maak een safari in je eigen huurauto. Zie tientallen dieren bij de waterputten. Ontdek het Fairy Forest. Wandel over de zoutpan.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.