Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Gaan!

Beste tijd:
Wie dieren wil zien kan het beste in de winter (juni tot en met augustus) gaan. De temperatuur is overdag niet te hoog, maar 's nachts laag.

Wie bloemen wil zien moet tussen december en mei gaan, maar hou wel rekening met forse (korte) regenbuien en onweer. Het is wel de tijd om de ruige kant van het gebied te zien. Ook zie je dan hoe de flora en fauna omgaan met de weerselementen. En het is minder druk met toeristen.

Let op!
Het kan hier 's nachts (en dus ook 's ochtends) ongenadig koud zijn en overdag bloedheet. Wees goed voorbereid en drink genoeg water.

Sommige delen hebben last van malaria, andere niet. En na enkele natte jaren is de overlast van deze gevaarlijke ziekte groter dan na enkele droge jaren.


Laat je goed adviseren  en ga goed voorbereid op pad.

De Kalahari is voor een groot deel absolute wildernis. Wie hier zelf op pad gaat kan het beste goed voorbereid doen. Met goede kaarten, een grote voorraad drank en eten en laat vooraf aan mensen weten wat je plannen zijn. Zodat er alarmbellen afgaan als je na een aantal dagen niet opduikt.

Hoe kom ik er?
De diverse parken zijn vooral goed bereikbaar met een huurauto of georganiseerde tour. Central Kalahari Game Reserve ligt op zo'n 3,5 uur rijden van de stad Maun in Botswana. Deze stad heeft een reguliere verbinding met diverse grotere steden uit de omliggende landen.


Makgadikgadi National Park ligt ten zuiden van de stad Maun en is zo'n 160 kilometer sturen.

Kgalagadi Transfrontier Park ligt zo'n 250 kilometer van de stad Upington op de grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Deze stad kan eenvoudig met een klein vliegtuig worden bereikt.

Witsand Nature Reserve in Zuid-Afrika ligt op 2,5 uur rijden van Upington en 3 uur rijden van Kimberley.

Verder lezen:

Kalahari-woestijn op de kaart

Meer over deze droomplek

Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet de Bosjesmannen. En verbaas je over de geinige stokstaartjes. Zoek de bijzondere Kalahari-leeuwen. En kampeer in het wild.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.