Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Mijn hoogtepunten

Wat weinig mensen weten is dat hier ook een migratie, of Grote Trek, gaande is.

Het stof is overal. Een immense kudde van gnoes komt voorbij. En dit gebeurt elk jaar weer. Met duizenden springbokken, zebra's en gnoes.

Ik zoek de Big Five van de Kalahari. Die moet je hier zien. Of althans proberen. Makkelijk is het niet, want dit is geen standaard safarigebied.

De San (of Bosjesmannen) hebben het moeilijk leer ik. Ze laten zien he ze leven en hebben geleefd. Op een ochtendwandeling merk ik dat zij het gebied echt extreem goed kennen.

Ook zie ik hoe handig ze zijn met pijl en boog. Terwijl ze zich geruisloos voort bewegen. In tegenstelling tot mij.

Ik zoek de bijzondere Kalahari-leeuwen, met name de mannetjes met zwarte manen. En hoor over de legendes, maar ook het wetenschappelijk onderzoek dat er al jaren wordt uitgevoerd. Bij de diverse safari's zie ik alleen een vrouwtje. Dus moet ik nog eens terug komen.

Een luipaard komt voorbij lopen. Een groepje hyena's ligt onder een acaciaboom te snurken. Gemsbokken zie ik overal, net als struisvogels. hier leeft meer dan je denkt.

Dit is typisch een geval van: zitten en kijken. En ik zie hoe de nauwe onderlinge banden bij een stokstaartjesfamilie werken. En moet om ze lachen als ze op hun achterpoten gaan staan om zo vijanden te spotten. Of zelfs in struiken klimmen. Heerlijk.

Deel

Partners van Droomplekken.nl

Wil jij na het lezen van alle tips graag op reis? Daarom werk ik nu op Droomplekken.nl samen met de beste reisorganisaties. Kijk maar.


Personal Touch Travel reisadviseurs
Neem contact op met één van ruim 100 ervaren reisadviseurs. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen. En zeg maar dat je via Droomplekken.nl komt...

postcode

 

Skyscanner
Vind je ideale en goedkope vliegticket voor je volgende reis. Eenvoudig, voordelig en snel.

Meer info over partners

Deel

Kalahari-woestijn: een Droomplek.

De Kalahari in Afrika is magisch. Een halfwoestijn die vooral bekend is van de televisie. Die vaak wordt vergeten op een rondreis door Botswana, Zuid-Afrika of Namibië. Terwijl je hier op een bijzondere manier op safari kunt, in een jeep of wandelend.

Top Drie Bezienswaardigheden:

  1. De beroemde Bosjesmannen (ook vaak San genoemd).
  2. Opmerkelijk veel diersoorten die hier kunnen overleven.
  3. De kilometerslange zandduinen.

Droomplekken nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de gratis nieuwsbrief.

Meer over deze droomplek

Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet de Bosjesmannen. En verbaas je over de geinige stokstaartjes. Zoek de bijzondere Kalahari-leeuwen. En kampeer in het wild.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.