Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Publiekstrekkers

Het speelse, lieve stokstaartje is het meest bekende diertje in de Kalahari. Maar hier leeft ook de 'Big Five', al is deze anders dan anders.

12. Bruine hyena (of strandwolf)

engels: brown hyena latijn: parahyaena brunnea
Een bruine hyena met jong in de Kalahari.
Martin Heigan

De bruine hyena is een nachtdier en wordt veel minder vaak gezien dan de gevlekte hyena. Ook hij heeft een lange vacht, die voor het merendeel bruin is. Alleen bij de nek is de vacht geel gekleurd. Makgadikgadi staat bekend om zijn bruine hyena's, al heb je heel veel geluk nodig. Het is een nachtdier, dus ze leiden een verborgen bestaan. De bruine hyena is bijzonder fraai om te zien. Het dier heeft een lange vacht, die voor het merendeel bruin is. Alleen bij de nek is de vacht geel gekleurd. Het is een aaseter, al eet hij ook af en toe wat vruchten. Biologen hebben meerdere keren gezien dat deze dieren ook actief jagen. Ze proberen dan jonge antilopen of andere kleinere zoogdieren te pakken. Of bijvoorbeeld kikkers. Overdag slapen de dieren vaak in een hol, dat lekker koel blijft.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet de Bosjesmannen. En verbaas je over de geinige stokstaartjes. Zoek de bijzondere Kalahari-leeuwen. En kampeer in het wild.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.