Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Publiekstrekkers

Het speelse, lieve stokstaartje is het meest bekende diertje in de Kalahari. Maar hier leeft ook de 'Big Five', al is deze anders dan anders.

4. Stokstaartje (of meerkat)

engels: meerkat of suricate latijn: suricata suricatta
Twee stokstaartjes in karakteristieke houding.
Dom Cram

Stokstaartjes zijn vrolijke vleeseters van de familie van mangoesten. Het dier is vooral bekend vanwege zijn karakteristieke houding. Staand op de achterpoten, draait hij voortdurend zijn kop om te zien of er roofdieren zijn. Ze leven in groepen die erg sociaal zijn. Zo fungeert elk lid van de groep om toerbeurt als wachtpost.

Met name om te waarschuwen voor roofvogels, maar ook om rivaliserende andere groepen stokstaarten te lokaliseren. Andere taken binnen de groep zijn: jagen of babysitten. Alleen de rol van de leider staat vast voor een langere tijd. Hun schuilplaatsen (ondergrondse burchten) kennen slaapkamers, babykamers en zelfs toiletten. Het dier komt in de gehele Kalahari voor, maar opmerkelijk genoeg daarbuiten niet.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet de Bosjesmannen. En verbaas je over de geinige stokstaartjes. Zoek de bijzondere Kalahari-leeuwen. En kampeer in het wild.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.