Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Publiekstrekkers

Het speelse, lieve stokstaartje is het meest bekende diertje in de Kalahari. Maar hier leeft ook de 'Big Five', al is deze anders dan anders.

6. Struisvogel

engels: ostrich latijn: struthio camelus
Een struisvogelmannetje in de Kalahari.
Chris Eason

De struisvogel is een onmiskenbaar boegbeeld van Afrika. De mannetjes zijn eenvoudig te herkennen aan hun zwarte vleugelveren, de vrouwtjes hebben grijze veren. Struisvogels zijn de grootste vogels ter wereld. Onduidelijk is wanneer deze vogels (of hun voorouders) gestopt zijn met vliegen. Waarschijnlijk omdat ze op de grond genoeg voedsel konden vinden en niet hoefden te vluchten voor roofdieren. Mannetjes kunnen meer dan 2,5 meter hoog worden, vrouwtjes zijn iets kleiner. Mannetjes hebben een harem, waarin meestal drie tot vijf vrouwtjes zitten. Alleen het alfa-vrouwtje legt eieren, die ook door het mannetje worden uitgebroed. Een jong heeft een opvallend bruin met zwart verenpak, waardoor het niet opvalt in de omgeving. Deze vogels worden vaak in groepen gezien in de Kalahari.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet de Bosjesmannen. En verbaas je over de geinige stokstaartjes. Zoek de bijzondere Kalahari-leeuwen. En kampeer in het wild.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.