Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Publiekstrekkers

Het speelse, lieve stokstaartje is het meest bekende diertje in de Kalahari. Maar hier leeft ook de 'Big Five', al is deze anders dan anders.

18. Zadeljakhals

engels: black-backed jackal latijn: canis mesomelas
Een zadeljakhals en een gemsbok in de Kalahari.
JojoS7

De zadeljakhals is de meest voorkomende soort jakhals in Afrika. En deze kleine roofdieren zijn herkenbaar aan zijn zwarte 'zadel' op de rug. Verder is hun vacht bruin van kleur. De zadeljakhals lijkt op zijn neefje, de gestreepte jakhals. Maar zij hebben alleen de streep op de rug, niet de zwarte vlek. Bijzonder is dat deze dieren vaak alleen jagen en eten, maar wel in paartjes leven. Ze eten aas, maar vangen zelf ook vogels, kleine zoogdieren en insecten. Zadeljakhalzen worden in de Kalahari meestal in de vroege ochtend of late namiddag gezien als het licht minder wordt.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 50-75%

Deel

Meer over deze droomplek

Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Kalahari-woestijn - Bosjesmannen in oeroude halfwoestijn

Ontdek de 12 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet de Bosjesmannen. En verbaas je over de geinige stokstaartjes. Zoek de bijzondere Kalahari-leeuwen. En kampeer in het wild.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.