Namib-Naukluft NP - De woestijn van Sossusvlei en Deadvlei

Gaan!

Beste tijd:
De Namibwoestijn wordt vooral gezien als een 'landschapspark'. Wie vooral de landschappen wil zien kan de woestijn het beste bezoeken in de winter. De temperatuur van april tot en met oktober is zo'n 25 graden. De wind komt dan wel vanuit het oosten, die overigens nog steeds opvallend warm kan zijn. 's Nachts koelt het hier erg af.

De beste tijd om de Kaapse pelsrobben te zien is november en december als ze jongen krijgen. Het is dan zomer (van oktober tot en met maart) en het kan hier dan boven de 40 graden worden.

Voor de meeste andere dieren geldt dat je ze altijd kunt tegen komen.


Al zijn er in de zomer wel veel dieren rond de weinige waterpoelen te vinden.

Let op!
Deadvlei kan op het heetst van de dag de 50 graden bereiken. Deze woestijn vraagt om drastische maatregelen voor mensen die hier bijvoorbeeld dagen gaan trekken. Naast beschermende kleding (zoals shirts met lange mouwen en een pet) is veel drinkwater noodzakelijk. Alleen al daarom is het slim om hier vroeg in de ochtend of in de late namiddag te zijn. En het levert betere foto's op; de kleuren zijn veel beter.

Bescherm je camera goed tegen het fijne zand. Voor je het weet gaat het in je camera zitten en werkt hij niet meer zoals het hoort.


Hoe kom ik er?
De hoofdstad Windhoek is de start voor de meeste toeristen. Deze stad is vanuit Amsterdam direct bereikbaar. Van daaruit zijn er diverse opties.

Er gaan diverse bussen naar bijvoorbeeld Namib-Naukluft, maar de meeste reizigers starten hier hun rondreis met een groep of huren een auto.

Vanuit Swakopmund kun je naar het zuidelijker gelegen Walvis Bay rijden. En de enige ingang in de duinen zelf is Sossusvlei en het dieper gelegen Deadvlei.

Verder lezen:

Namib-Naukluft NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Namib-Naukluft NP - De woestijn van Sossusvlei en Deadvlei

Namib-Naukluft NP - De woestijn van Sossusvlei en Deadvlei

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de hoogste duinen ter wereld. Sta in de bizarre Deadvlei. Stuif op een quad de duinen af. En zie allerlei dieren in de woestijn en langs de kust.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.