Namib-Naukluft NP - De woestijn van Sossusvlei en Deadvlei

Publiekstrekkers

In dit droge gebied leven dieren. Zoals de bergzebra en gemsbok. Maar langs de kust vind je meer leven, waaronder robben en flamingo's.

1. Struisvogel

engels: ostrich latijn: struthio camelus
Een struisvogel voor een duin in de Namib.
Corno van den Berg

De struisvogel is één van de boegbeelden van de Namib. In de grasvlaktes rond de duinen kom je dit dier vaak tegen. Soms alleen, maar ook vaak in paartjes. De mannetjes zijn te herkennen aan hun zwarte veren, de vrouwtjes hebben grijze (of bruine) veren. Struisvogels zijn de grootste vogels ter wereld. Opmerkelijk genoeg kunnen ze niet (meer) vliegen. Al weten biologen niet wanneer ze gestopt zijn met vliegen. Waarschijnlijk konden ze op de grond genoeg voedsel vinden en hoefden ze door hun grootte niet te vluchten voor roofdieren. Mannetjes kunnen meer dan 2,5 meter hoog worden, vrouwtjes zijn iets kleiner. Met wat geluk zie je jonge dieren. Zij hebben een opvallend bruin met zwart verenpak, waardoor ze niet opvallen in de omgeving.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Namib-Naukluft NP - De woestijn van Sossusvlei en Deadvlei

Namib-Naukluft NP - De woestijn van Sossusvlei en Deadvlei

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de hoogste duinen ter wereld. Sta in de bizarre Deadvlei. Stuif op een quad de duinen af. En zie allerlei dieren in de woestijn en langs de kust.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.