Namib-Naukluft NP - De woestijn van Sossusvlei en Deadvlei

Publiekstrekkers

In dit droge gebied leven dieren. Zoals de bergzebra en gemsbok. Maar langs de kust vind je meer leven, waaronder robben en flamingo's.

4. Bruine hyena (of strandwolf)

engels: brown hyena latijn: parahyaena brunnea
Een zeldzame bruine hyena.
FlickkerPhotos

De bruine hyena wordt bijna nooit gezien, maar in de Namib heb je zowaar een goede kans. In de duinen rond Lüderitz leeft een gezonde populatie, die veelal leven van de Kaapse pelsrobben aan de kust. Let wel, dit is een nachtdier, dus ze leiden een nogal verborgen bestaan. Maar als je er één ziet, heb je wel iets bijzonders. De bruine hyena is dan ook mooi om te zien. Het dier heeft een lange vacht, die voor het merendeel bruin is. Alleen bij de nek is de vacht geel gekleurd. Het is een aaseter, al eet hij ook af en toe wat vruchten. Biologen hebben meerdere keren gezien dat deze dieren ook actief jagen. Ze proberen dan jonge antilopen of andere kleinere zoogdieren te pakken. Of bijvoorbeeld kikkers. Overdag slapen de dieren vaak in een hol, dat lekker koel blijft.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 0-25%

Deel

Meer over deze droomplek

Namib-Naukluft NP - De woestijn van Sossusvlei en Deadvlei

Namib-Naukluft NP - De woestijn van Sossusvlei en Deadvlei

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de hoogste duinen ter wereld. Sta in de bizarre Deadvlei. Stuif op een quad de duinen af. En zie allerlei dieren in de woestijn en langs de kust.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.