Namib-Naukluft NP - De woestijn van Sossusvlei en Deadvlei

Publiekstrekkers

In dit droge gebied leven dieren. Zoals de bergzebra en gemsbok. Maar langs de kust vind je meer leven, waaronder robben en flamingo's.

3. Gemsbok (of spiesbok of oryx)

engels: gemsbok of oryx latijn: oryx gazella
Een gemsbok bij het hek langs de weg.
Corno van den Berg

De gemsbok is voor velen het mooiste dier van de Namib. De vacht van deze bijzondere antilopensoort is grijsbruin. Ze hebben een zwarte tekening rond de kop, buik, poten en staart. Bijzonder is dat de spitse hoorns meer dan meter lang kunnen worden. En ze zijn erg nuttig: hiermee worden aanvallers als leeuwen en luipaarden afgeweerd. Het lukt ze soms zelfs om de roofdieren dodelijk te verwonden. Gemsbokken hebben zich aangepast aan de harde omstandigheden in het gebied. Ze kunnen langere tijd zonder water; al hun vocht halen ze uit de grassen die ze eten. De officiële naam is Nederlands en komt van de kolonisten. Op de één of andere manier zagen zij in de kop van dit dier een duidelijke overeenkomst met de gems die wij van de Alpen kennen.

  • 25%
  • 50%
  • 75%
  • 100%

Kans om dit te zien: 75-100%

Deel

Meer over deze droomplek

Namib-Naukluft NP - De woestijn van Sossusvlei en Deadvlei

Namib-Naukluft NP - De woestijn van Sossusvlei en Deadvlei

Ontdek de 24 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Zie de hoogste duinen ter wereld. Sta in de bizarre Deadvlei. Stuif op een quad de duinen af. En zie allerlei dieren in de woestijn en langs de kust.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.