Ngorongoro-krater NP - Safari in een oude vulkaankrater

Gaan!

Beste tijd:
In dit gebied kun je het gehele jaar op safari, er zijn altijd genoeg dieren te zien. Maar met een beetje planning is het mogelijk de jaarlijkse migratie mee te maken. Wanneer er dus veel meer zebra's, gnoe's en Thomsongazelles te zien zijn. Rond december komen de migrerende dieren het gebied binnen (ook de Ngorongoro-krater). In juni trekken deze dieren weer weg op zoek naar verse graslanden.

Van maart tot en met mei kun je hier veel regenbuien verwachten.


In november en december trekken geregeld grote onweersbuien over dit gebied.

Let op!
Het kan hier erg druk worden met jeeps, zeker in juli en augustus. Ondanks dat de overheid de hoeveelheid jeeps reguleert, kan hier een file aan jeeps ontstaan. Zeker als er een neushoorn wordt gespot.

Op de meeste dagen zijn de meeste jeeps hier rond een uur of negen in de ochtend en rond vier uur in de namiddag. Wees slim en ga vroeg op pad.


Hoe kom ik er?
Ngorongoro Conservation Area ligt op de route van Arusha naar de Serengeti. Het natuurgebied ligt ongeveer 190 kilometer ten westen van Arusha en is eenvoudig met de auto te bereiken.

In de droge tijd is het gebied, inclusief de krater, met een gewone auto te bezoeken. Maar als het heeft geregend mogen alleen vierwielaangedreven auto's de krater in, dit vanwege de steile toegangs- en uitgangswegen.

Ngorongoro-krater NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Ngorongoro-krater NP - Safari in een oude vulkaankrater

Ngorongoro-krater NP - Safari in een oude vulkaankrater

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ga op safari in de beroemde vulkaan. Leer jagen met pijl en boog van de Hadza. En ontmoet je stokoude voorouders.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.