Bwindi NP - Land van berggorilla's en chimpansees

Gaan!

Beste tijd:
Bwindi kent twee goede periodes voor een bezoek. Dit zijn januari en februari, maar ook de periode van juni tot en met september. Dit zijn de drogere maanden hier en dus zijn de paden redelijk tot goed te bewandelen. Al kan er nog steeds bui vallen, waardoor sommige delen van het pad modderig worden.

Van maart tot en mei is het hier warm, vochtig en klam. Ook in oktober en november is het hier erg nat, waardoor veel wegen onbegaanbaar zijn. En je dus niet eens in de buurt van het park komt.

De temperatuur bedraagt hier zo'n 22 tot 30 graden, ook in de droge maanden.

Let op!
Per dag mag in Bwindi slechts beperkt aantal mensen naar de gorilla's.


Dit betekent dat je ver vooraf je 'permit' (vergunning) moet regelen. Dit kan bij de Uganda Wildlife Authority in Kampala. Of je boekt een reis waarbij de vergunning is geregeld.

Als je verkouden bent (of slechts een loopneus hebt) is de kans groot dat je niet wordt toegelaten. Dit is vooral om de dieren te beschermen, ze kunnen overlijden aan ziektes die bij ons geen gevaar meer vormen. Zorg dus dat je gezond bent als je hier aankomt.

In 1999 werden in Buhoma, het dorp aan de rand van het park, 31 toeristen gegijzeld door een groep militairen. Acht van hen en een parkwachter werden bruut gedood.


Later werd een Rwandese soldaat veroordeeld voor de moorden, maar het motief is nog steeds niet bekend. In Buhoma is in de jaren erna niets bijzonders meer gebeurd, maar het wordt niet aangeraden alleen op pad te gaan.

Hoe kom ik er?
Het stadje Buhoma is het centrale verzamelpunt voor bezoekers die Bwindi willen bezoeken. Dit dorp aan de grens van het park ligt in het uiterste westen van Uganda. En ligt op drie uur rijden van Kabale. Deze stad heeft een luchthaven, waardoor je het vanuit bijvoorbeeld Kampala en Entebbe makkelijk kunt bereiken. Al komen de meeste toeristen over land, waarbij ze bijvoorbeeld onderweg Queen Elizabeth National Park aan doen.

Bwindi NP op de kaart

Meer over deze droomplek

Bwindi NP - Land van berggorilla's en chimpansees

Bwindi NP - Land van berggorilla's en chimpansees

Ontdek de 11 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Ontmoet de berggorilla's. Zie chimpansees spelen. Leer de Batwa-pygmeeën kennen en duik het regenwoud in.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.