Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Doen!

Hieronder vind je diverse bekende en minder bekende tips voor als je dit bijzondere gebied wilt bezoeken.

5. Beklim een vulkaan

Het Virunga-gebergte in het vroege ochtendlicht.
dmitri_66
Na 'gorilla-tracking' is vulkaan beklimmen het meest populair onder de bezoekers. Als je op pad gaat ben je verplicht een parkgids te huren. Dragers zijn optioneel, maar wel handig voor mensen die langer op stap gaan. Vanuit Volcano NP lopen vanaf diverse vertrekpunten diverse paden naar de krater of, bij uitgedoofde vulkanen, tot de top. Vraag ter plekke naar de conditie van de paden. De uitzichten vanaf de bergen zijn spectaculair.

Vanuit Volcano NP:
- Karisimbi (4.507 m) heeft op de top soms sneeuw. Hou rekening met twee dagen vanuit het Visoke vertrekpunt. De nacht mag in een metalen hut worden doorgebracht op 3.660 m. Let op: het kan hier erg koud zijn 's nachts.
- Visoke (3.711 m) heeft een groot kratermeer. De krater kan vanuit het Visoke vertrekpunt in 4 uur worden bereikt via een steil pad. Met name de wandeling rond de krater wordt aangeraden. De totale wandeling duurt zo'n 7 tot 8 uur.
- Lake Ngezi (3.000 m) is een klein, ondiep kratermeer. De wandeling er naar toe is de makkelijkste van het hele gebied. Vanuit het Visoke vertrekpunt is het 3 tot 4 uur lopen heen en terug.
- Sabyinyo (3.634 m) is een lastige klim van 5 tot 6 uur naar de kraterrand. Het vertrekpunt is het hoofdkantoor van het park bij Kinigi. Overnachten kan in een metalen hut vlakbij de lavavelden.

Mgahinga Gorilla NP:
- Gahinga (3.474 m) en Muhabura (4.127 m) zijn beide bereikbaar vanuit Gasiza. Het pad leidt naar een vervallen hut tussen de twee bergen. Gahinga's top kan bereikt worden in 4 uur, maar de wandeling naar Muhabura duurt twee dagen.

Virunga NP:
- De Nyiragongo-vulkaan (3.465 m) is bijzonder; in de krater van 250 meter is voortdurend kolkende lava te zien. Deze vulkaan barstte in 2002 nog uit en verpulverde het dorpje Goma. Het is verstandig deze vulkaan alleen met gediplomeerde gidsen te beklimmen. Aangezien deze vulkaan erg actief is, is het zinvol vooraf te checken wat de status is van de vulkaan.

Deel

Meer over deze droomplek

Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met berggorilla's. Duik in het leven van Dian Fossey en haar 'Gorillas in the Mist'. Proef de huidige problematiek van stropers.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.