Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Gaan!

Beste tijd:
De nationale parken in het Virunga-gebergte kunnen het gehele jaar door worden bezocht. Van juni tot september is het droge seizoen, waardoor wegen beter toegankelijk zijn. Wat ideaal is voor 'gorilla-tracking'. Ook is dan het risico op malaria het laagst.

Maar wie graag de dieren wil fotograferen kan beter in de winter (december en januari) gaan. De bomen zijn dan groener en de lucht minder nevelig. Wat levendigere foto's oplevert.

Wie graag vogelt kan hier het beste van november tot maart rondlopen. Dan zijn ook veel trekvogels aanwezig, met name bij waterpartijen.

Let op!
Boek je 'permit' (vergunning) om de gorilla's te bezoeken ver vooruit.


Doordat slechts een aantal mensen per dag wordt toegelaten is dit in alle gebieden noodzakelijk. Sowieso is het slim je hele bezoek vooraf te regelen, om zo problemen te voorkomen.

De prijs voor een vergunning is stevig: bijvoorbeeld 250 tot 500 dollar. Een belangrijk deel van het geld wordt gebruikt om de dieren te beschermen.

Hoe kom ik er?
De meeste reizen naar Rwanda, Congo en Uganda worden vooraf geregeld. Wat inhoudt dat het lokale vervoer geregeld is. En je netjes wordt opgewacht op de luchthaven.

Rwanda:
De meeste toeristen komen vanuit Amsterdam aan op de luchthaven de hoofdstad Kigali.


Congo:
Vanuit Amsterdam is het mogelijk direct naar de hoofdstad Kinshasa te vliegen. Het is ook mogelijk met de bus naar bijvoorbeeld steden als Goma te reizen, dat aan de voet van Virunga NP ligt.  
 
Uganda:
Vanuit Amsterdam is het mogelijk direct op Kampala te vliegen. Om van daaruit door te reizen naar Mgahinga Gorilla NP (of net daarbuiten).

Verder lezen:

Virunga-gebergte op de kaart

Meer over deze droomplek

Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Virunga-gebergte - Berggorilla’s, Dian Fossey en pygmeeën

Ontdek de 14 Doentips, foto's en meer over deze Droomplek

Sta oog in oog met berggorilla's. Duik in het leven van Dian Fossey en haar 'Gorillas in the Mist'. Proef de huidige problematiek van stropers.
Alles over deze droomplek
loading

Album wordt voor het eerst geladen, dit kan enkele minuten duren. Druk op ESC of backspace om terug te gaan.